Liikennesäännöt

Previous topic Next topic

Suojatie                  Ohjemerkit(1/7)

Previous topic Next topic

Ohjemerkeillä annetaan ohjeita tienkäyttäjille sekä osoitetaan tienkohta, missä merkkiin liittyviä liikennesääntöjä on noudatettava.

Kielto- ja rajoitusmerkit samoin kuin määräysmerkit edellyttävät merkkien ehdotonta noudattamista.

Ohjemerkit eivät edellytä ohjeiden noudattamista. Pysäköintipaikalle ei ole pakko pysäköidä, moottoritielle ei ole pakko ajaa, yksisuuntaiselle kadulle ei ole pakko mennä jne..

Mutta jos yksisuuntaiselle kadulle tai moottoritielle mennään, niin asianomaisia liikennesääntöjä on noudatettava.

"Suojatiellä" (511.) kävelevällä on erityisasema liikenteessä. Laissa on mainittu jopa, että autoilijan on väistettävä suojatiellä kävelevää henkilöä, vaikka liikennevalot näyttäisivät vihreää tai liikennettä ohjaava poliisi antaisi ajoluvan.

suojatie

Mitä saadaan kun risteyteään suojatie ja töyssy? Vastaus